Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ook museum Eperon d'Or volgeboekt tijdens de krokusvakantie

17 februari 2021

Net zoals bij vele andere musea is het tijdens de krokusvakantie ook een ware toeloop op het Izegemse museum Eperon d’Or. “Alle reservatiemogelijkheden zijn volgeboekt en de aanvragen blijven binnenkomen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

“Er kwamen de voorbije dagen zo veel aanvragen binnen dat we ook de voormiddagen van dinsdag tot en met vrijdag open gezet hebben voor reservaties. Door de maatregelen waardoor we maar een beperkt aantal bezoekers kunnen toelaten, hebben we al tientallen bezoekers moeten ontgoochelen. Soms is er een annulering, waardoor we dan toch kandidaat-bezoekers nog een bezoekje kunnen gunnen”, aldus de schepen.

Uitgebreid familieaanbod

Eperon d’Or zette de voorbije tijd sterk in op een uitgebreid familieaanbod. “Die aanpak loont”, zegt conservator Hilde Colpaert. “Er is een vast familieparcours voor vijf- tot twaalfjarigen met leuke doe-karretjes die verspreid zijn over het museum. Tijdens deze krokusvakantie zijn er speciale activiteiten voor gezinnen met peuters en kleuters en een workshop voor kinderen van tien tot veertien jaar.”

“Ook tijdens de paasvakantie organiseert het museum een grootse activiteit voor gezinnen met kinderen. De voorbije jaren werden creatieve activiteiten uitgewerkt om met droomhuizen de Langste Legolaan en Legoboten op het kanaal te bouwen. Dit jaar draait alles rond treinen”, zegt publieksmedewerker Lieven Lamote. “Kinderen van vijf tot twaalf jaar kunnen dan onder begeleiding van een ouder een treinwagonnetje maken dat dan door een locomotief een spectaculaire rit op een spoorlijn van tientallen meters lang tussen de historische schoenmachines maakt.”

Voor de Lego-activiteit kan vanaf nu ook gereserveerd worden via eperondor@izegem.be of telefonisch (051/31.64.46).