||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

“Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or afgesloten, maar niet helemaal”

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

“Twee jaar lang kwamen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland naar Izegem om de unieke Sneaker Expo te bezoeken. Net toen de coronaperiode achter de rug was, startte de expo op en die zorgde er mee voor dat het museum al snel weer volliep met bezoekers en dat alle records verbroken werden”, aldus conservator Leen Breyne.

“Vinger aan de pols houden”

“Izegem werd onder andere door de expo weer het mekka van de schoenen. Het succesverhaal van de sneakers laten we niet los. Dankzij een samenwerking met het museum Shoes Or No Shoes? uit Kruisem zullen we nu een steeds wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers in de vaste opstelling van Eperon d’Or hebben”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Dit zorgt ervoor dat we een vinger aan de pols houden en naast de unieke schoenen- en borstelcollectie ook dat segment in de kijker zetten.”

“De Sneaker Expo zorgde er trouwens voor dat we een heel ander publiek over de vloer kregen die intussen kon kennismaken met het prachtige gebouw en de vaste collectie in het museum”, zegt een tevreden schepen Himpe. “En het museumteam is volop bezig met het uitwerken van nieuwe expo’s die tot de verbeelding zullen spreken.”