Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw tweetalige verkeersborden in Izegem

7 juli 2008

N-VA – fractieleider Kurt Himpe vraagt het stadsbestuur om onmiddellijk op te treden tegen de aannemer die in de Karel De Goedelaan werken uitvoert en tweetalige verkeersborden geplaatst heeft.

Vaak duiken in Vlaamse steden en gemeenten tweetalige of anderstalige verkeersborden op als er werken uitgevoerd worden door aannemers en nutsmaatschappijen. “In 2004 trok ik al aan de alarmbel toen een aannemer in opdracht van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) in Izegem werken uitvoerde. Her en der doken er Franstalige verkeersborden op”, aldus Kurt Himpe. In oktober 2007 vroeg hij de gemeenteraad om een administratieve geldboete op te leggen in dergelijke gevallen. “Maar de meerderheidspartijen CD&V, SP.a en Groen! stelden toen dat dergelijke sancties niet nodig zijn in Izegem. Ik stel aan de vooravond van de Vlaamse feestdag vast dat deze wel degelijk hun nut zouden hebben. Het kan niet dat het stadsbestuur tweetalige verkeersborden in Izegem toelaat. Ik vraag hen daarom onmiddellijk op te treden tegen de verantwoordelijke aannemer”, stelt Himpe.

Uit een advies van het Agentschap Binnenlands Bestuur en een vroegere stellingname van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht blijkt dat dergelijke verkeersborden moeten beschouwd worden als berichten en mededelingen aan het publiek en in Izegem dus uitsluitend in het Nederlands moeten gebeuren.

Kurt Himpe - Fractieleider N-VA