Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen tijdelijke oplossing voor afritten E403

14 januari 2008

Er komen geen tijdelijke maatregelen aan de afritten van de E403 om het verkeer vlotter te laten verlopen. Dat antwoordt Vlaams minister Crevits op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.

Aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van de N382, de weg langs het kanaal Roeselare-Leie, is er al lange tijd een probleem met de verkeersafwikkeling. Tijdens de spitsuren ontstaan er files om de N382 op te rijden. Aan de op- en afritten zijn er geen verkeerslichten en dit leidt tot files en tot zeer gevaarlijke situaties bij het oprijden van de N382. Er gebeurden op die plaats ook al enkele zware ongevallen. Raadslid Himpe en N-VA - parlementslid Jan Loones vroegen de minister daarom om voorlopige verkeerslichten te plaatsen.

"Dit dossier sleept nu al jaren aan", klaagt gemeenteraadslid Kurt Himpe aan. "Vlaams parlementslid Jan Loones stelde al in 2005 vragen aan de minister over dit dossier. Toen werd geantwoord dat op het op- en afrittencomplex driekleurige signalisatie zal geďnstalleerd worden na de aanleg van een nieuw bedrijventerrein door de WVI op het grondgebied Roeselare. Maar nu laat Vlaams minister Crevits weten dat er geen tijdelijke maatregelen komen en dat de definitieve aanpassingswerken opgenomen zijn in het stockbestek "Allerhande veiligheidswerken op kruispunten en korte wegvakken". Indien de werken van de WVI binnen de geldigheidsduur van het stockbestek kunnen worden afgewerkt, zullen de aanpassingswerken nog kunnen uitgevoerd worden".

Gemeenteraadslid Kurt Himpe betreurt dat er geen tijdelijke maatregelen genomen worden. "Als de werken aan het nieuwe bedrijventerrein op zich laten wachten, dan zal het nog een hele tijd duren vooraleer er een oplossing is voor de verkeersonveilige situatie aan de op- en afritten van de E403. Tijdelijke verkeerslichten kunnen hier wel degelijk een oplossing bieden", stelt het Izegemse raadslid.

Kurt Himpe 

Gemeenteraadslid N-VA