Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aannemer sluit weg af zonder voorafgaande melding

12 oktober 2008

Deze week werden in de Ingelmunstersestraat ter hoogte van het kruispunt met de Baronstraat werken uitgevoerd waardoor doorgaand verkeer onmogelijk was. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) plaatst grote vraagtekens bij het afsluiten van een belangrijke verbindingsweg zonder voorafgaande melding aan de bewoners.

“Groot was de verbazing bij de buurtbewoners toen de weg plots afgesloten werd. Twee plaatselijke handelaars werden van de ene dag op de andere geconfronteerd met een dalende verkoop”, stelt raadslid Himpe. De bevoegde schepen kwam na de meldingen onmiddellijk ter plaatse.

De lokale politie zorgt al enkele maanden ’s morgens voor toezicht aan het kruispunt van de Baronstraat met de Ingelmunstersestraat. “Gelukkig, want voor de (brom)fietsers was het een quasi onmogelijke opdracht om vanuit de Haaipanderstraat de Baronstraat te dwarsen”, aldus Kurt Himpe. “De omleiding via de Tuinwijk zorgde ook voor problemen. Het aantal grote vrachtwagens dat door de Tuinwijk werd geleid was enorm.”

“Ik vroeg eerder al om een betere communicatie over wegwerkzaamheden, maar de betrokken aannemer nam in dat geval toch wel een loopje met de normale gang van zaken door de buurtbewoners niet op de hoogte te brengen van de werken, de aard van de werken en de duur van de hinder die de werken zouden veroorzaken”, besluit gemeenteraadslid Kurt Himpe.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA