Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Informatie 'Dokters van de Wereld' over transmigranten totaal uit de lucht gegrepen"

12 april 2018

De informatie die de organisatie ‘Dokters van de Wereld’ verspreidde, is totaal uit de lucht gegrepen. Dat zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA), die de problematiek van de transmigratie in de provincie al een tijd opvolgt, op basis van informatie van het kabinet van staatssecretaris Theo Francken (N-VA).

De organisatie beweert dat er vorige maand maar een zestigtal transmigranten in West-Vlaanderen opgepakt werden. “Dat klopt helemaal niet”, zegt Himpe. “In  maart werden er in totaal 483 transmigranten opgepakt in onze provincie. Het is wel zo dat bepaalde personen inderdaad meermaals opgepakt worden. Er is ook duidelijk opnieuw een toename van het aantal opgepakte transmigranten in de provincie West-Vlaanderen en er is dus geen sprake van een stabilisering.”

“De politiediensten beschikken enkel over het aantal administratieve rapporten. Die cijfers zijn het aantal personen die tijdens verschillende politionele acties bestuurlijk werden aangehouden door de politie. Enkel de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) beschikt over een totaal overzicht en kan het aantal unieke personen dat opgepakt werd er uit halen”, verduidelijkt provincieraadslid Himpe.

Sterke toename van opgepakte Algerijnen

“Uit de cijfers blijkt ook een sterke toename van het aantal Algerijnen. In januari van dit jaar werden er 35 unieke Algerijnen opgepakt, vorige maand was dit aantal gestegen tot 71”, besluit Himpe.

Cijfers

West-Vlaanderen

Aantal administratieve rapporten

Aantal unieke transmigranten dat opgepakt werd

Januari 2018

867

345

Februari 2018

619

302

Maart 2018

983

483

Kurt Himpe – Provincieraadslid