Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

415.000 euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Izegem

20 april 2017

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau en dat gaan we ook in Izegem merken. In 2017 is er 415.000 euro vastgelegd voor de realisatie van fietspaden langs de N357, de Roeselaarsestraat. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen burgemeester Bert Maertens en schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (beiden N-VA). “Fietsen tussen Izegem en Rumbeke wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger.”

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. “Minister Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische en lang onbereikbare kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond”, zegt Bert Maertens, die lid is van de commissie Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams Parlement. “Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten en dat plan bevat ook goed nieuws voor onze stad”, vult Kurt Himpe aan. Bij de laatste fase van de heraanleg van de Roeselaarsestraat komen er via het Fietsinvesteringsplan veilige, afgescheiden en kwaliteitsvolle fietspaden.

Met deze investering maken we fietsen van Izegem naar Rumbeke en omgekeerd  aantrekkelijker én veiliger. “We hebben de nood aan veilige fietspaden langs de N357 aangekaart bij de minister en doen ons best om nog meer Vlaamse investeringsmiddelen naar Izegem te halen”, zo zegt Bert Maertens. “Dan denk ik onder andere aan de aanleg van een bypass naar de autosnelweg aan de Noordkaai die de fileproblematiek moet wegwerken. Die aanleg is zeer immers dringend voor onze inwoners en ondernemers."

http://www.wtv.be/sites/default/files/styles/article_full/public/west-vlaanderen_fietsinvesteringen.jpg?itok=MbsiMj6z

Bert Maertens - Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester

Kurt Himpe – Schepen van Mobiliteit