Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gouverneur bevestigt: "Bouw nieuwe DOVO-installatie op schema"

7 maart 2016

In een antwoord op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) bevestigt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé dat de bouw van de nieuwe ontmantelingsinstallatie van DOVO in Langemark-Poelkapelle op schema zit.

“Momenteel is de Zweedse firma Dynasafe bezig met het bouwen van de nieuwe installatie voor het verwerken van toxische munitie. De werken zitten op schema waardoor het plan om vanaf januari 2017 ter plaatse bij DOVO de munitie te verbranden zal kunnen worden gehaald”, aldus gouverneur Decaluwé.

Sinds 2012 is de vorige installatie door een ontploffing defect. In 2014 stelde het provincieraadslid al vragen aan de gouverneur over de opslag van giftige bommen en de gouverneur drukte toen zijn bezorgdheid uit over de situatie.

Nieuw Bijzonder Nood- en Interventieplan DOVO klaar

Provincieraadslid Kurt Himpe polste bij de gouverneur ook naar de stand van zaken over het Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP). Er is een geactualiseerde versie, opgemaakt door een werkgroep met vertegenwoordigers van brandweer, politie, medische diensten en de militaire overheid. Het BNIP moet nog goedgekeurd worden door de minister van Binnenlandse Zaken.

De gouverneur bevestigt ook dat er regelmatig overleg is met de diensten van defensie en dat het provinciaal commando deel uitmaakt van de provinciale veiligheidscel die minstens vier keer per jaar samenkomt.

Kurt Himpe – Provincieraadslid