Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provinciebestuur verkoopt deel van patrimonium

10 juli 2015

Het West-Vlaamse provinciebestuur is van plan een deel van het patrimonium te verkopen. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) in een antwoord van gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V).

Op het Brugse grondgebied zijn er plannen voor een verkoop van het Tolhuis, waar nu de bibliotheek en het infocentrum gehuisvest zijn. Het is ook de bedoeling om uit het domein Fort van Beieren in Koolkerke de hoeve die vrij van pacht komt te koop aan te bieden.

Ook twee voormalige depots van de provinciale dienst mobiliteit en weginfrastructuur zullen te koop aangeboden worden. Het gaat over de depots de Schatting in de gelijknamige industriezone in Zedelgem en het depot langs de voormalige provincieweg in Meulebeke. In het depot van Zedelgem moet een deel van de provinciale verzameling landbouwvoertuigen worden ontruimd.

“In het kader van de centralisatie van de provinciale administratie op de campus Boeverbos in Brugge zal ook het provinciehuis Abdijkerke nog in deze bestuursperiode verkocht worden”, zegt provincieraadslid Himpe.

Geen streekhuis in Izegems kasteel Wolvenhof

“Het West-Vlaamse provinciebestuur heeft ook heel wat kastelen in eigendom en daar zijn ook een aantal bestemmingsverschuivingen”, zegt Himpe.

Het provinciale kastelenpatrimonium blijft in gebruik en met dezelfde functies voor de streekhuizen Tillegem en Esenkasteel en het kasteel op het domein Lippensgoed-Bulskampveld. Voor het kasteel ’t Hooghe blijft het provinciebestuur wachten op de restauratiepremie en blijft de intentie om het streekhuis Zuid-West-Vlaanderen er onder te brengen.

“Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt nu dat het streekhuis Midden-West-Vlaanderen niet naar het kasteel Wolvenhof in Izegem zal verhuizen. Het provinciebestuur besliste om dit streekhuis naar de Rodenbachsite in Roeselare over te brengen waar het Huis van de Voeding is”, aldus Himpe. Het provinciebestuur zal een nieuwe bestemming zoeken voor het kasteel Wolvenhof. In 2010 werd dit kasteel in erfpacht aan de provincie gegeven door de stad Izegem.

Gedeputeerde Naeyaert meldt tenslotte dat in het kader van de interne staatshervorming voor een aantal gebouwen nog geen beslissing genomen is.

Kurt Himpe - Provincieraadslid