Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Slechts één carpoolparking uitgerust met elektrische laadpaal

17 februari 2014

Op dit ogenblik is slechts één carpoolparking in het beheer van de Vlaamse overheid uitgerust met een elektrische laadpaal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe en Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA).

“Tijdens het Autosalon stond de elektrische auto in de schijnwerpers. Dergelijke wagens zijn milieuvriendelijker, maar het hoge prijskaartje remt het succes af. Maar niet alleen de kostprijs schrikt de autogebruiker af, ook de praktische problemen zijn groot”, stelt provincieraadslid Himpe.

“Zo is er in de provincie West-Vlaanderen, waar er twintig carpoolparkings zijn, geen enkele carpoolparking uitgerust met laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Alleen in de provincie Antwerpen is er een laadpaal aan de parking Herentals-West.”

De minister laat in haar antwoord weten dat er via het Klimaatfonds een voorstel ingediend is om de carpoolparkings langs de gewestwegen uit te rusten met elektrische laadpalen via een subsidiëring aan de sector. In dat kader zal er een algemene oproep tot kandidaatstelling gelanceerd worden om de ruimte op de parkings in beheer van de Vlaamse overheid ter beschikking te stellen voor het plaatsen van elektrische laadinfrastructuur. De oproep is voorzien voor dit jaar. 

“De bevoegde minister beloofde eerder al in het voorjaar een prioriteitenlijst voor de West-Vlaamse carpoolparkings klaar te hebben. Op basis van die lijst zal gekeken worden waar er bijkomende investeringen nodig zijn. Ik hoop dat ook deze elektrische laadinfrastructuur als aandachtspunt voor de West-Vlaamse carpoolparkings zal opgenomen zijn”, besluit Himpe.

Kurt Himpe - Provincieraadslid  

Wilfried Vandaele - Vlaams parlementslid