Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpassingswerken voor startersgebouw in Izegem

4 november 2014

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) zal aanpassingswerken uitvoeren in het startersgebouw in Izegem. Dat blijkt uit een antwoord van gedeputeerde Jean de Bethune  (CD&V) op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

“In het startersgebouw in de Stuivenbergstraat zijn er vier ateliers voor startende bedrijven, kantoorruimte en vergaderaccommodatie. De kantoorruimte werd sinds de opening nooit gebruikt”, aldus Himpe die ook schepen van Lokale economie is in Izegem. “Eerder werd al aangegeven dat er plannen waren om de kantoorruimte om te bouwen tot een atelier als het technisch haalbaar was.”

Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt dat de aanpassingsplannen in opmaak zijn. De aanpassingswerken zouden eind 2014, uiterlijk begin 2015 moeten afgerond zijn. Er zal een toegangspoort aan de zijkant gemaakt worden waardoor een semi-atelier kan worden gecreëerd. De onthaalruimte en een vergaderlokaal worden waarschijnlijk behouden voor gebruik door provinciale en gemeentelijke diensten.

Gedeputeerde Jean de Bethune meldt ook dat er eerstdaags een nieuwe campagne opgestart wordt voor de bekendmaking van de startersfaciliteiten.

“Uiteraard zijn we zeer tevreden met de bijkomende startersmogelijkheden in Izegem en de aanpassingen aangezien de kantoorruimte onbenut bleef”, stelt Himpe.

Grote tevredenheid

Provincieraadslid Himpe polste ook naar de opvolging van de starters na het verlaten van de startersinfrastructuur en de tevredenheid van de gebruikers. “Eén huurder verliet enkele maanden geleden een atelier, na drie jaar gebruik. De starter bleek zeer tevreden over de faciliteiten. Hij vertrok doordat de huurprijs na het vierde jaar stijgt. De ondernemer heeft zich intussen op de reguliere markt gevestigd. Een tweede huurder zal zijn atelier eind dit jaar verlaten, maar er is geen informatie over de toekomstplannen.”

Uit het antwoord op de schriftelijke vraag blijkt ook dat de POM een volwaardige startersadviseur zal aanstellen die de gebruikers van de startersinfrastructuur van nabij zal opvolgen en hen zal begeleiden in de zoektocht naar oplossingen.

“Er zal ook nauw contact zijn met de betrokken diensten van de stad Izegem”, stelt Himpe. “Op die manier zal er een betere detectie zijn van de begeleidingsnoden, de knelpunten in de bedrijfsvoering en begeleiding bij de uitstroom naar de reguliere markt na de opstartperiode.”

http://www.actievoorstarters.be/application/public/upload/1/default/1519/20120419_POM_IZEG_036.jpg

Kurt Himpe - Provincieraadslid