Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Uniforme bibliotheektarieven in provincie op de helling

24 oktober 2013

“De kans dat er in de hele provincie uniforme bibliotheektarieven komen, is zeer klein”, stelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) tijdens de zitting van 24 oktober. “De provinciale richtlijn staat op de helling doordat heel wat steden en gemeenten een eigen tariferingssysteem willen invoeren of behouden”.

De provinciale richtlijn is niet verplichtend, maar wil de grote diversiteit inzake uitleentermijnen en tarieven in de provincie stroomlijnen. Het streven naar uniformiteit moet ook gezien worden in de digitalisering van de bibliotheekwerking.

“Er zijn indicaties die wijzen op een zeer gefragmenteerde toepassing. Meer dan de helft van de West-Vlaamse steden en gemeenten twijfelen of voeren de provinciale richtlijn niet uit. De kans is dus zeer klein dat het ooit komt tot een uniform systeem in de provincie”, stelt Kurt Himpe die ook schepen van Bibliotheek is in Izegem. “Dit is zeer jammer, want het zou een stap vooruit zijn voor de bibliotheekgebruiker en klantvriendelijk zijn.”

Gedeputeerde Myriam Vanlerberghe (SP.a) antwoordde dat nog altijd getracht wordt om alle bibliotheken over de streep te trekken en dat de richtlijn sowieso behouden blijft.

Kurt Himpe - Provincieraadslid