Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provinciebestuur verlengt impulssubsidie voor RFID

28 maart 2013

Tijdens de zitting van 28 maart keurde de provincieraad de verlenging van de impulssubsidie voor de implementatie van RFID in de West-Vlaamse bibliotheken. Daardoor kunnen de bibliotheken tot 2016 in het automatisch uitleensysteem.

Op dit ogenblik hebben al 32 West-Vlaamse bibliotheken het systeem geďntegreerd in de werking, waarbij RFID-chips in (een deel van) de collectie aangebracht worden, automatische uitleen- en/of innamebalies worden aangeschaft, beveiligingspoorten en betaalautomaten geďnstalleerd worden en een RFID-sorteersysteem aangeschaft wordt. Zeven gemeenten hebben intussen ook al laten weten dat ze interesse hebben in zo’n systeem en 21 lokale besturen moeten nog over de streep getrokken worden.

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) beklemtoonde dat de N-VA-fractie tevreden is dat de impulssubsidie verlengd wordt. “Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn er West-Vlaamse steden en gemeenten die een nieuwe bestuursploeg hebben en die alsnog interesse hebben om in het systeem in te stappen. Door de verlenging van de subsidie krijgen deze besturen ook de kans om dit voor te bereiden en in de loop van de volgende jaren de bibliotheek om te vormen tot een automatische publiekswerking, waarbij ook ingestapt kan worden in het provinciaal Traject Delphi. Door dit traject worden bibliotheken omgevormd tot vraaggerichte bibliotheken.”

Kurt Himpe, die ook bevoegde schepen is voor de bibliotheek kondigde tijdens de provincieraadszitting aan dat ook Izegem samen met twee andere West-Vlaamse bibliotheken een dossier zal indienen voor de RFID-impulssubsidie. “Samen met Oostrozebeke en Zwevegem zal Izegem instappen in het systeem. Door de gezamenlijke aankoop voor de RFID-integratie krijgen deze gemeenten een subsidieverhoging van 25 procent.”

Johan Rollez en Kurt Himpe - Provincieraadsleden