Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verkeerstellingen rotondes N36

23 juni 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in het najaar verkeerstellingen uitvoeren op alle rotondes op de N36. Dat antwoordde Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen. De voorbereidingen voor de tellingen zijn momenteel in voorbereiding.
 
Op de N36 is er de laatste jaren op diverse kruispunten een rotonde aangelegd. Maar in bepaalde gevallen blijkt de verkeerssituatie er nu zo te zijn dat de capaciteit van de rotondes al overschreden is. "Eén van de belangrijkste verkeersknooppunten op de N36 is de rotonde op het kruispunt met de N50 in Kuurne. Enkele jaren geleden werd er een rotonde aangelegd. Die werken kostten toen ongeveer 140.000 euro. Maar op piekmomenten staan er zeer lange files aan deze rotonde", stelt Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele. 

 
"Ook de rotonde op het kruispunt van de N36 met de Krekelmotestraat is verzadigd.  De realisatie van die laatste rotonde kostte toentertijd 770.000 euro, maar een grondige aanpassing is noodzakelijk onder andere in functie van de winkelconcentratie en de nieuwe verkaveling met 350 woningen. Op die plaats zijn er plannen voor een rotonde waarbij het doorgaand verkeer op de N36 ondergronds zou gaan. Bovengronds zou er een ovale rotonde komen met meer wegaansluitingen zoals de Molstraat en de Krekelmotestraat", stelt Kurt Himpe.

Volgens N-VA - parlementslid Wilfried Vandaele is de problematiek van de rotonde aan het kruispunt van de N36 en de Bavikhoofsestraat in Harelbeke al meegenomen in een recent geëvalueerd mobiliteitsplan. Aanpassingen zouden op langere termijn uitgevoerd worden.

Kurt Himpe  - Gemeenteraadslid N-VA

Wilfried Vandaele - Vlaams parlementslid N-VA