Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt politietoezicht in Emelgem

8 oktober 2011

Sinds de werken aan de Dam en aan de rotonde ter hoogte van het Vrij Technisch Instituut draait het verkeer in Emelgem in de soep. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagt politietoezicht in de Baronstraat ter hoogte van het kruispunt met de Reperstraat en de Vijfwegen.

"Zowel in de Vijfwegenstraat, de Baronstraat als de Reperstraat staan de wagens tijdens de spitsuren in lange files aan te schuiven. Wachttijden tot een half uur zijn zelfs geen uitzondering meer", aldus het raadslid. "De verkeerslichten aan de Vijfwegen kunnen onvoldoende het verkeer in goede banen leiden en daarom vragen we om tijdens de spitsuren politiemensen het verkeer te laten regelen. Dit vraagt uiteraard een zware investering van de politie, maar ons inziens zeker geen overbodige investering. Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen."

Allerzielen

"Over enkele weken is er Allerzielen en Allerheiligen. Doordat heel wat mensen naar de begraafplaats in de Reperstraat zullen gaan, zal tijdens die dagen en het weekend ervoor het kruispunt van de Baronstraat en de Reperstraat de toevloed van verkeer helemaal niet meer kunnen slikken. Daarom vragen we ook extra politietoezicht tijdens die dagen. Niet alleen voor een vlottere verkeersdoorstroming, maar ook voor de verkeersveiligheid", besluit Himpe.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA