Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Inbraken in Izegemse scholen in dalende lijn

23 februari 2011

Tijdens de periode 2002-2010 waren er in de Izegemse scholen in totaal 32 (pogingen tot) inbraken. De laatste jaren is er een dalende lijn vast te stellen, maar de gemeenteraadsleden Piet Seynaeve en Kurt Himpe (N-VA) vragen blijvende aandacht voor de problematiek. 
   
"In 2007 maakten we een eerste keer een balans op van het aantal inbraken en in de RIHO-politieraad werd door de N-VA voorgesteld om de scholen te contacteren. Net voor de zomervakantie van 2008 werden alle scholen aangeschreven met tips om dieven buiten te houden", stelt politieraadslid Piet Seynaeve. 
   
"Op de website van de RIHO-politiezone staan een hele reeks preventietips voor het beveiligen van de scholen. Scholen kunnen van techno-preventieve politieadviseurs ook gratis advies krijgen in verband met inbraakbeveiliging. Scholen kunnen ook een beroep doen op de politie om toezicht te houden tijdens de vakantieperiodes, waarin er sowieso minder sociale controle is", aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe. 
   
Maar de N-VA vraagt blijvende aandacht. "Te weinig scholen doen een beroep op deze mogelijkheden. De inbraakcijfers zijn in dalende lijn en dat moeten we zo houden. Het Izegemse VTI is de beste leerling van de klas: enkel die school vroeg advies aan de politiediensten en doet de laatste jaren telkens een beroep op politietoezicht tijdens de vakantieperiodes. Er zijn echter 14 scholen in Izegem en ook die moeten we allemaal over de streep trekken. Bepaalde scholen installeerden de voorbije jaren wel een inbraakalarm, waardoor er sindsdien geen voltooide inbraken meer plaatsvonden." 
   
De N-VA stelt aan het politiecollege voor om de scholen opnieuw aan te schrijven en de preventietips in de kijker te zetten.

Kurt Himpe en Piet Seynaeve - Gemeenteraadsleden N-VA