Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Postkantoor Emelgem verdwijnt

24 juni 2007

Het postkantoor in de Izegemse deelgemeente Emelgem verdwijnt. De reorganisatie van de postkantoren wordt tijdens de zitting van 2 juli door de gemeenteraad besproken.

Het stadsbestuur vernam van de gedelegeerd bestuurder van De Post dat het Emelgemse postkantoor zal gesloten worden en dat er geen ander postpunt komt in de deelgemeente. In een brief dringt het stadsbestuur aan om in Emelgem alsnog een postpunt te openen.

Eerst nieuwe openingsuren, daarna sluiting

Ruim een jaar geleden kaartte gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) tijdens de gemeenteraad de nieuwe openingsuren van het Emelgemse postkantoor aan. “Het kwam neer op een verminderde en onregelmatige dienstverlening. Ik waarschuwde toen dat de gewijzigde openingsuren en het verlies van negen openingsuren nadelig zou zijn voor het postkantoor”, stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. Op zijn vraag stuurde het stadsbestuur eind augustus 2006 een brief naar De Post om te protesteren tegen de gewijzigde openingsuren.

De vrees dat de wijziging een voorbode was van een definitieve sluiting wordt nu ook werkelijkheid.

Geen antwoord op parlementaire vraag

Kurt Himpe liet zeven maanden geleden een parlementaire vraag over de toekomst van het Emelgemse postkantoor stellen aan de staatssecretaris van Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (SP.a). “Met de vraag polste de N-VA naar de toekomstplannen voor het postkantoor en naar de gevolgen van de gewijzigde openingsuren. De wijziging en het verminderde aantal openingsuren leiden immers tot minder klanten en net de bezoekersfrequentie is een maatstaf voor De Post om postkantoren te sluiten”, volgens het raadslid. “Zeven maanden na het indienen van de parlementaire vraag is er nog altijd géén antwoord”, reageert Kurt Himpe furieus.

De N-VA steunt alvast de vraag van het Izegemse stadsbestuur om naar aanleiding van de  sluiting van het postkantoor een postpunt in Emelgem te openen en zo toch een beperkte dienstverlening in de deelgemeente te behouden.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA