Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpassingswerken aan N382

28 februari 2007

Er komen aanpassingswerken aan de N382, de drukke verbindingsweg langs het kanaal Roeselare-Leie tussen Izegem en Roeselare. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Kris Peeters op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.

“Her en der staan grote plassen op de weg, waardoor er voor de gebruikers gevaarlijke situaties ontstaan door aquaplaning en doordat autobestuurders bruusk uitwijken om de plassen te ontwijken en zo naast de rijweg of op het wegvak van de tegenliggers komen. De weg wordt intensief gebruikt door vrachtwagenverkeer en het opspattend water vermindert sterk de zichtbaarheid van de autobestuurders die dan voorbijrijden”, zegt raadslid Himpe. Op het Izegemse grondgebied is dit bijvoorbeeld het geval op de N382 tussen de Izegemse watersportclub en het bedrijf MD Jonker.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt om maatregelen en volgens Vlaams minister Kris Peeters komen die er ook. Uit het antwoord op de vraag van N-VA - parlementslid Jan Loones blijkt dat de wateroverlast het gevolg is van het verstoppen van rioolkolken door grond die er van de zachte berm in terecht komt. Een aanpassing van het bermprofiel en het aanbrengen van begroeiing kan dit vermijden. Er zal onderzocht worden op welke wijze dit kan gerealiseerd worden.

Aanpassing vluchtheuvel

Ongeveer 10 jaar geleden werd op het kruispunt van de Lodewijk De Raetlaan en de N382 een vluchtheuvel aangelegd. “Rekening houdend met al het verkeer dat daar voorbijkomt, is het aangewezen de deugdelijkheid van de vluchtheuvel te evalueren en een aanpassing uit te werken”, volgens minister Peeters.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe wil ook dat de vangrails ter hoogte van het bedrijf MD Jonker vervangen worden. Ze liggen er al een hele tijd als schroot bij. Uit het antwoord van de minister blijkt ook dat de stad Izegem verantwoordelijk is voor deze vangrails en het agentschap Waterwegen en Zeekanaal NV zal bij het Izegemse stadsbestuur aandringen om de kapotte vangrails te vervangen.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA