Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kurt Himpe (N-VA): bij openbare werken loopt communicatie met bewoners mank

12 juni 2006

Tijdens de gemeenteraadszitting van 12 juni pleitte gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) voor meer en duidelijke communicatie met de bewoners bij wegwerkzaamheden. Zijn pleidooi kwam er na werkzaamheden in de Reperstraat in de deelgemeente Emelgem. De straat werd er opengebroken na een verzakking, maar de bewoners ontvingen geen informatie.

Eind mei werd de straat afgezet en werden de werkzaamheden uitgevoerd. Het handelde om dringende werkzaamheden die het stadsbestuur onmiddellijk opvolgde. Het raadslid betreurt echter dat de bewoners geen brief kregen over de aard van de werken, de te verwachten hinder en de duur van de werkzaamheden. Pas op vrijdag 9 juni was de straat opnieuw volledig bereikbaar.

Een plaatselijke handelaar moest alles met lede ogen aanzien. De klanten konden de handelszaak niet meer bereiken en dat liet zich snel voelen. Andere bewoners uit de Reperstraat hadden vragen, maar wisten niet waar ze een antwoord konden krijgen.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde de bevoegde schepen tijdens de gemeenteraadszitting voor om bij werkzaamheden, geplande én dringende, sowieso de bewoners informatie te bezorgen. Zo weten de bewoners wat er aan de hand is en hebben ze contactgegevens om eventuele vragen te stellen.  

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA