Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpassing stations ruim ondermaats

17 maart 2006

De staatssecretaris voor Overheidsbedrijven maakte bekend dat er 24 grote Belgische stations aangepast worden voor personen met een handicap. Die stations krijgen liften, hellingen, aangepast sanitair en ook mensen die slecht zien of horen, vinden er een communicatiesysteem. In onze regio wordt enkel het station van Roeselare toegankelijk gemaakt. Ruim ondermaats vindt Izegems gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

In het Izegemse station worden reizigers met een handicap in en uit de trein begeleid tussen 6u.00 en 22u.00. Mensen die zich in een rolstoel voortbewegen moeten 24 uur vooraf melden dat ze de trein willen nemen. Sinds eind 2003 is de dienstverlening voor personen met een handicap tijdens het weekend niet meer beschikbaar in het Izegemse station. Die reizigers moeten dan naar Kortrijk of Roeselare.

Op een schriftelijke vraag van toenmalig Kamerlid Geert Bourgeois antwoordde de minister van Overheidsbedrijven in 2004 dat er 93 stations optimaal uitgerust zouden worden voor alle klanten met een handicap. De melding dat er nu 24 grote stations aangepast worden is dus ruim ondermaats.

De N-VA betreurt dat de dienstverlening in het Izegemse station op dat vlak niet uitgebreid wordt. Personen met een handicap moeten eerst een afstand afleggen vooraleer ze gebruik kunnen maken van het spoor. En voor deze mensen is elke drempel er een te veel.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA