Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vader en zoon Cosaert spelen samen tijdens beiaardconcerten

Krant van West-Vlaanderen

22 mei 2020

Ook dit jaar worden er in Izegem beiaardconcerten georganiseerd. “Het ziet er naar uit dat de beiaardconcerten de enige concerten zijn die tijdens het voorjaar wél zullen plaatsvinden”, zegt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

Het is trouwens een bijzondere editie, want Koen Cosaert is 30 jaar actief als stadsbeiaardier van Izegem. “Daarom krijgt hij ook een ereplaats in deze reeks concerten en geeft hij de aftrap op maandag 8 juni. Tijdens het tweede concert is er een vierhandig concert gepland van Koen Cosaert en zijn zoon Florian, de jongste beiaardier van het land die in 2014 ook aangesteld werd als Izegems stadsbeiaardier”, aldus schepen Himpe.

“Tijdens het derde concert is de stadsbeiaardier van Geraardsbergen Jakob Devreese te gast. Liesbeth Janssens is gastbeiaardier op 29 juni. Ze is stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel. Wim Berteloot sluit als beiaardier van Brugge, Menen en Roeselare de vijfdelige concertreeks af op 6 juli met een wensconcert”, zegt Koen Cosaert.

Livestreaming

“De luisterplaats aan het voormalige borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat zal dit keer niet voorzien worden en er zijn ook geen intermezzi van andere kunstenaars tijdens het concert”, legt Geerwin Vandekerckhove uit. “De concerten beluisteren kan in de omgeving van de Sint-Tillokerk. De programmabrochure is digitaal ter beschikking op de website van De Leest en wordt telkens ook geafficheerd in het portaal van de kerk.”

“Dit jaar zullen we met een livestream vanop de Facebookpagina van cultuurhuis De Leest iedereen de kans geven om van thuis uit te kijken en te luisteren naar de Izegemse beiaardconcerten”, besluit schepen Himpe.