Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Sonja Kimpen bijt spits af van nieuw boekenfeest de Kennismaekerij

www.nieuwsblad.be

22 september 2020

Sonja Kimpen komt op 23 september naar Izegem en Leen Dendievel een week later. De voordrachten kaderen binnen de Kennismaekerij, het nieuwe Boekenfeest.

Een tijd geleden werd de boekenbeurs opgevolgd door het Boekenfeest. Na vijf succesvolle edities is er opnieuw een nieuw naam: de Kennismaekerij. “We willen de Izegemnaar laten kennismaken met tal van van onderwerpen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“Met de Kennismaekerij zetten we een stap dichter bij de bibliotheek 3.0. Een belevingsbibliotheek die over de muur kijkt, samen met tal van partners, om mensen samen te brengen. De Kennismaekerij gaat van start met ‘Een gezond evenwicht in lijf en leden’, nu meer dan ooit een actueel thema”, verduidelijkt schepen Himpe.

“We strikten voor deze eerste editie heel wat grote namen”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Gezondheidscoach Sonja Kimpen, actrice Leen Dendievel en Ann Ceurvels, oud-wielrenner en ploegleider Rudy Pevenage en dokter Albert Clarysse zijn enkele voorbeelden van sprekers die de Kennismaekerij vormgeven. We strikten ook professor Nico Callewaert voor een gespreksavond over een vaccin tegen Covid-19. In het programma is er ook een familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg, een wandeling langs Izegemse woorden en beelden in samenwerking met Izegemse auteurs en een voordracht over medische clichés waarbij de deelnemers vooraf hun vragen kunnen doorsturen”, besluit Nicolas Cappelle.

(Frank Meurisse)