Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kies mee welke liedjes de Izegemse beiaard speelt

www.hln.be

11 mei 2020

De Izegemse beiaard in de Sint-Tillokerk speelde tijdens de coronacrisis al de klassieker ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy, maar voortaan kan je elke week mee kiezen welke liedjes er aan bod komen.

De Izegemse beiaard in de Sint-Tillotoren is meer dan 250 jaar oud en bevat 47 klokken. Stadsbeiaardiers Florian en Koen Cosaert staan tussen april en december present om het publiek elke zaterdag met verschillende melodieën te verrassen.“Tijdens de coronaperiode willen we de Izegemnaar een riem onder het hart steken door iedereen mee te laten beslissen welke liedjes gespeeld worden”, verduidelijken erfgoedschepen Kurt Himpe en stadsbeiaardier Koen Cosaert. “Op zaterdag kan je even kuieren door het stadscentrum en vanaf 12.30 uur de oren spitsen om te weten te komen welke liedjes in de top drie beland zijn.”

Cohen of de Beatles

Via de Facebookpagina van cultuurhuis De Leest wordt elke week een lijst gepubliceerd en iedereen kan drie nummers kiezen. “Op vrijdag wordt de keuzelijst telkens afgesloten. Op de eerste keuzelijst staan vijftien nummers waaronder ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, ‘Yesterday’ van The Beatles en ‘Bluesette’ van Toots Thielemans. Ook het toepasselijke ‘Always look on the bright side of life’ is een mogelijkheid”, besluit schepen Himpe.

(Valentijn Dumoulein)