Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bib lanceert reispas voor kinderen en jongeren

www.hln.be

30 juni 2020

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren een reispas afhalen in de bibliotheek. Met de actie wil de stad hen stimuleren en uitdagen zes boeken te lezen.

“Jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen tussen 1 juli en 31 augustus in de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestips, waar telkens een genre bij hoort van historische boeken en dierenverhalen tot strips... Ze worden dus uitgedaagd deze zomer zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben, leveren ze de volle reispas in bij de bibliotheek”, zegt bibschepen Kurt Himpe (N-VA). 

“Met deze actie wil de bibliotheek meer kinderen stimuleren te lezen en hen aansporen om genres buiten hun comfortzone te verkennen”, vult Nicolas Cappelle aan. “Bovendien wil de bib zichzelf in de kijker zetten als dé plek om deze zomer de vrije tijd zinvol in te vullen.”

Mooie prijzen

“Ten laatste op 31 augustus worden alle reispassen verzameld in de bibliotheek. De organisatie Iedereen Leest organiseert een grote loting en voorziet een mooie prijzenpot. Maar ook de Izegemse stadsbibliotheek voorziet een aantal leuke prijzen en loot al enkele winnaars uit tijdens de zomervakantie”, besluit bibliotheekschepen Himpe.

(Valentijn Dumoulein)