Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

IndustriŽle erfgoedsite Eperon d'Or ontvangt 65.000ste bezoeker

www.kw.be

6 juli 2020

De industriŽle erfgoedsite Eperon d'Or kreeg afgelopen zaterdag, 4 juli, de 65.000ste bezoeker over de vloer sinds de opening in juni 2017.

Schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA) bedacht Frank Mees en Martine Saey uit het Oost-Vlaamse Lochristi met een geschenk. Ze zakten ongeveer tien jaar geleden al eens af naar het borstelmuseum op de vroegere site in de Baron de Pťlichystraat.

De bezoekers bezochten zaterdag het museum met de Museumpas. "Ongeveer een jaar geleden sloot Eperon d'Or aan bij Museumpas en dat blijkt een schot in de roos. In een jaar tijd vonden al honderden Museumpassers hun weg naar ons museum", verduidelijkt schepen Kurt Himpe.

Breed netwerk

"Door de samenwerking met Museumpas zijn onze musea opgenomen in een breed netwerk. Wie een Museumpas aanschaft, kan op dit ogenblik zo vaak hij of zij wil 172 musea en 222 exposities bezoeken. In de provincie West-Vlaanderen zijn ongeveer twintig locaties aangesloten bij Museumpas. We krijgen via dit systeem niet alleen bezoekers in het museum, in Eperon d'Or kan je de Museumpas ook kopen of verlengen", besluit schepen Himpe.

(Patrick Staudt)