Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or (onder)zoekt traditionele Izegemse wandtegels

Het Laatste Nieuws

28 februari 2020

Stadsmuseum Eperon d’Or start met een onderzoek rond Izegems achttiende-eeuws aardewerk. Al wie Izegemse wandtegels in z'n bezit heeft, wordt gevraagd om dit te melden.

Els Degryse doet momenteel als student Kunstwetenschappen (UGent) een stage in Eperon d’Or en is gestart met een onderzoek naar het Izegemse aardewerk. “Bedoeling is om de tegels zelf, de specifieke kenmerken en de context ervan te bestuderen”, aldus Els Degryse. "De collectie Izegemse wandtegels van het voormalige Broelmuseum wordt bewaard in het erfgoeddepot Trezoor. Een deel van de collectie zou ook in Izegem kunnen tentoongesteld worden", aldus schepen Himpe. "Het onderzoek is daarom ook belangrijk, want bij een tentoonstelling is een woordje uitleg interessant.”

De twee belangrijkste producenten in Izegem waren de families Baert en Roose. Maar ongetwijfeld is er nog Izegems aardewerk in handen van bewoners. “Naar aanleiding van het onderzoek doen we daarom een oproep naar mensen die in het bezit zijn van Izegemse wandtegels”, zegt Hilde Colpaert.

"Informatie kan doorgestuurd worden naar eperondor@izegem.be”, besluit schepen Himpe.

(Valentijn Dumoulein)