Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Beiaard speelt verzoeknummers

Krant van West-Vlaanderen

15 mei 2020

De jarenlange traditie van de bespeling van de Izegemse beiaard krijgt vanaf zaterdag 16 mei een nieuwe insteek. Het publiek kan iedere week mee beslissen welke nummers de stadsbeiaardiers zullen spelen.

De Izegemse beiaard in de Sint-Tillotoren is meer dan 250 jaar oud. “Met 47 klokken slagen onze stadsbeiaardiers Koen en Florian Cosaert er in om van eind april tot eind december elke zaterdag het publiek te verrassen met klassieke en moderne melodieën”, aldus schepen van Erfgoed en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Tijdens de coronaperiode willen we de Izegemnaar een hart onder de riem steken door iedereen mee te laten beslissen welke liedjes zullen gespeeld worden”, verduidelijkt stadsbeiaardier Koen Cosaert. “Op zaterdag kan je in het stadscentrum vanaf 12.30 uur horen welke liedjes in de top drie beland zijn.”

Via de Facebookpagina van cultuurhuis De Leest wordt elke week een lijst gepubliceerd en iedereen kan drie nummers kiezen. “Op vrijdag wordt de keuzelijst telkens afgesloten. Op de eerste keuzelijst staan 15 nummers waaronder Hallelujah van Leonard Cohen, Yesterday van The Beatles en Bluesette van Toots Thielemans. Ook het toepasselijke Always look on the bright side of life is een mogelijkheid”, besluit schepen Himpe.

(Valentijn Dumoulein)