Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vandalen vernielen educatief infobord op de Grote Markt in Izegem

www.kw.be

9 augustus 2019

Onverlaten hebben op de Grote Markt een toeristisch infobord beschadigd. Het bord was pas in juni ingehuldigd samen met nog een exemplaar op de Korenmarkt.

Met veel trots werden door het schepencollege in juni twee toeristische infoborden onthuld, op de Grote Markt en de Korenmarkt. Ze geven info over de gebouwen en de onmiddellijke omgeving. Ook langs de Prins Albertlaan richting museum Eperon d'Or staan dergelijke borden.

Het gaat eigenlijk om belevingsborden. "De infoborden zijn ook een bijkomende gelegenheid voor de stadsgidsen om tijdens de rondleidingen in onze stad de deelnemers onder te dompelen in de geschiedenis", zei schepen van Toerisme Lisbet Bogaert bij de onthulling.

Het exemplaar op de Grote Markt is echter al beschadigd. Vandalen kraakten de luikjes af die foto's tevoorschijn lieten komen. "Heel jammer", reageert schepen van Erfgoed Kurt Himpe. "Aan die borden was ook een educatief luik gekoppeld zodat ook kinderen er iets aan hebben." Net dat is nu vernield.

De daders moeten bovendien veel lef gehad hebben want de feiten deden zich voor pal onder een veiligheidscamera. Of die de feiten kon vastleggen, is niet geweten.

De stad zal het bord nu laten herstellen.

(Frank Meurisse)