Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Redder historisch erfgoed gehuldigd

Het Nieuwsblad

13 februari 2019

Het stadsbestuur heeft Bertrand Nolf bedankt voor zijn inspanningen om het archief te redden. Hij was de bezieler van het project om alles digitaal beschikbaar te maken.

Tijdens een officiële plechtigheid werd de inventaris van het historisch archief van de stad Izegem online geplaatst. Meteen werd ook Bertrand Nolf gehuldigd als grote bezieler en redder van het historisch stadsarchief. “Met de online inventaris zetten we een belangrijke stap voor studenten, genealogen en onderzoekers”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). Met Probat, het Provinciaal Beheerprogramma voor Archieftoepassingen, zal het historisch archief geleidelijk aan digitaal ontsloten worden. “De online inventaris zal een grote tijdsbesparing opleveren.”

Het opmaken van de inventaris was een werk van jaren dat in handen lag van de heemkundige kring Ten Mandere onder leiding van de Intergemeentelijke Archiefdienst. Bertrand Nolf is in die zin de grote bezieler en redder van het historisch stadsarchief. Door zijn alertheid werden destijds heel wat waardevolle historische archiefstukken gered van de papiercontainer tijdens de verhuizing van het oude naar het nieuwe stadhuis. “Dankzij hem is er nu nog een historisch archief”, zegt schepen Himpe onomwonden.

Maar het werk is nog niet af. “De voormalige drukkerij Strobbe zal niet alleen een geïntegreerde kunstacademie en bibliotheek huisvesten, maar ook onderdak bieden aan de heemkundige kring en het historisch stadsarchief. Daardoor zullen we het nog dichter bij de mensen kunnen brengen”, zegt Himpe.

(Frank Meurisse)