Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Recordaantal inschrijvingen in kunstacademie Art'Iz

www.hln.be

18 september 2019

De Izegemse Kunstacademie Art’Iz breekt opnieuw een record. “Voor de eerste keer in de geschiedenis van het kunstonderwijs zijn er meer dan 2.450 inschrijvingen”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA). 

“Tijdens het schooljaar 2014-2015 noteerde de Kunstacademie 1.785 inschrijvingen. In dat jaar nam de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord opnieuw de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten onder de vleugels en werd Kunstacademie Art’Iz opgericht”, verduidelijkt Himpe. “Dat blijkt een schot in de roos te zijn, want alle domeinen van de Kunstacademie hebben ervoor gezorgd dat er nu bijna zevenhonderd inschrijvingen meer zijn.”

“De Kunstacademie, met filialen in Sint-Eloois-Winkel, Ingelmunster, Oostrozebeke, Lendelede en Ardooie, zit duidelijk in de lift”, beseft directeur Wim Belaen. “Er is na de spectaculaire stijging van het domein woord tijdens de voorbije jaren nu ook een explosieve groei in de domeinen beeld en muziek en in de initiatie. Dankzij de kwalitatieve opleidingen werd Art’Iz vorig jaar al de derde grootste academie van de provincie West-Vlaanderen. Dankzij de oprichting van de Kunstacademie met de domeinen muziek, woord en beeld hebben we het kunstonderwijs in onze stad en in de regio goed op de kaart gezet.”

In zes jaar noteert de Kunstacademie een inschrijvingsgroei van bijna veertig procent. Op termijn verhuist de academie naar de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe.

(Valentijn Dumoulein)