Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Na volledige collectie van borstelmuseum is nu ook kunstwerk verhuisd naar Eperon d'Or

Het Nieuwsblad

25 juni 2019

Nadat de complete inboedel van het borstelmuseum verhuisd werd van het pand in de Baron de Pélichystraat naar Eperon d'Or, gebeurt nu hetzelfde met het kunstwerk van beeldhouwer Roland Rens.

Het kunstwerk prijkte op het Bad Zwischenahnplein pal naast het voormalige museum. “Het beeld verwijst naar de borstelindustrie”, zegt schepen van Cultuur en Musea Kurt Himpe (N-VA). Het kunstwerk, dat destijds aangekocht werd door de stad op advies van de Werkgroep Beeldende Kunst, verwijst naar de borstelnijverheid in Izegem. Het is een hoofd met daarop een veegborstel. Het heeft een vervormde lange nek en is omringd door andere kleinere soorten borstels.

Roland Rens, in 2007 overleden, was een befaamd beeldhouwer uit Aarschot. “In de provincie Antwerpen is werk van hem te bezichtigen in onder andere het museum Plantin-Moretus en in het Antwerpse Middelheim”, zegt conservator Hilde Colpaert.

Wandelpad

Het beeld zal nu een plaats krijgen langs het wandelpad tussen het station en het museum Eperon d'Or in de Prins Albertlaan.

Dat pad kreeg al toeristische infoborden, toepasselijke graffitischilderingen op de brugpijlers en krijgt er met het kunstwerk nog een nieuwe bezienswaardigheid bij voor de bezoekers.

(Frank Meurisse)