Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Minister Crevits rapt er op los in Izegem

www.kw.be

23 februari 2019

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) rapte er op los in kunstenacademie Art'Iz. De minister haalde de inspiratie bij 't Hof Van Commerce. Crevits had ook goed nieuws bij: Art'Iz Izegem is uitgegroeid tot de derde grootste kunstenacademie van de provincie.

Het bezoek van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kaderde in de 'Dag van de Academies'. In Izegem kwam ze goed nieuws brengen. De Izegemse kunstenacademie Art'Ize, die zowel de beeldende kunstopleidingen groepeert als muziek en woord, is uitgegroeid tot derde grootste van West-Vlaanderen. Art'Iz moet enkel Roeselare en Waregem laten voorgaan.

Nieuwe locatie voor Art'Iz

"Een bijzondere eer voor Art'Iz", vindt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA). "Want sinds de oprichting Art'Iz, waarbij de domeinen woord en muziek opnieuw samengevoegd werden met het domein beeld, stijgt het aantal inschrijvingen spectaculair. We kunnen spreken van een succesverhaal, met in vijf jaar tijd bijna 600 inschrijvingen meer."

De toekomst oogt nog rooskleuriger. Momenteel huist de academie in diverse onderkomens in Izegem, maar in de nabije toekomst worden die samengevoegd op één nieuwe site. Ook minister Crevits dreef mee op die positieve vibe. Tussen de diverse optredens door beklom ze zelf het podium. Ze bracht een rap van 45 seconden, duidelijk gebaseerd op 't Hof Van Commerce, tot groot jolijt van het publiek.

(MI)