Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Er komen meer ruilkastjes voor boeken

Het Nieuwsblad

4 mei 2019

De ruilboekenkastjes zijn een groot succes in de stad. Daarom zal Izegem er nog een aantal bijplaatsen. 

Straks komen er op het patersdomein, de Sint-Rafaëlswijk en wijk De Mol boekenruilkastjes. Ze komen bovenop de zes exemplaren die al over de stad verspreid zijn. 

“Die kastjes blijken een heel groot succes en binnenkort komen er dus nog drie bij zodat er een spreiding is over de hele stad”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). 

Het project werd opgestart in 2015. Onder het motto Neem er een en zet er een terug kan iedereen gratis een boek nemen uit de kastjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven in kan blazen door ze door te geven aan een andere lezer. Zo kan een boekenwurm nieuwe thema's en auteurs ontdekken. 

“De kastjes worden regelmatig aangevuld met boeken uit de voorraad van de bibliotheek of met geschonken exemplaren”, verduidelijkt Himpe.

 “Op dit ogenblik zijn er boekenkastjes aan Okido, aan de sportdienst, het JOC, aan 't Dorpshuis in Emelgem, aan 't SoK in Kachtem en op de Bosmolens ter hoogte van de kerk”, zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle. 

De initiatiefnemers stippen ook nog even aan dat het niet de bedoeling is ontleende boeken uit de bib in die kastjes te zetten. Die moeten naar de bib zelf teruggebracht worden.

(Frank Meurisse)