Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or zet Belgische schoenontwerpers in de kijker

Het Nieuwsblad

9 februari 2019

Al 4.000 geïnteresseerden reserveerden een ticket om dit jaar Eperon d'Or te bezoeken. Het museum zet nu enkele hedendaagse Belgische ontwerpers in de kijker.

Eperon d'Or sloot begin januari even de deuren voor een grote schoonmaak. Tijdens die periode werd de vaste opstelling gewijzigd. Nu staan enkele Belgische schoenontwerpen uit de collectie 2018 en 2019 in de kijker.

“Vooral omwille van conservatieredenen zijn de schoenen uit de jaren 20 en 30 bijna allemaal vervangen”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert. “De schoenen die gemaakt werden in Eperon d'Or blijven natuurlijk in de vitrines te bekijken. Van een reeks andere Izegemse topfirma's uit die tijd zoals Van Den Berghe, Decoene en Le Croissant d'Or zijn nu weer pareltjes te zien.”

Eperon d'Or besteedt ook heel wat aandacht aan de nieuwste collecties van Belgische ontwerpers, zoals Frida, March23, Atelier Content, Nathalie Verlinden, Morobé, Cathérine Willems en Cara Rosa. “Door de wijziging van de vaste collectie blijft een bezoek aan het museum de moeite. De reservaties komen vlot binnen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA). “Voor dit jaar hebben er al meer dan 4.000 bezoekers gereserveerd.”

(Frank Meurisse)