Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or uit Izegem zet Belgische schoenontwerpers in de kijker

www.kw.be

5 februari 2019

Eperon d’Or sloot begin januari even de deuren voor een grote schoonmaak. “Tijdens die periode werd de vaste museale opstelling ook gewijzigd en nu staan ook Belgische schoenontwerpen uit de collectie 2018 en 2019 in de kijker”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

“Vooral omwille van conservatieredenen zijn de schoenen uit de jaren 1920 en 1930 bijna allemaal vervangen”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert. “De schoenen die gemaakt werden in Eperon d’Or blijven natuurlijk in de opstelling. Van een reeks andere Izegemse topfirma’s uit die tijd zoals Van Den Berghe, Decoene en Le Croissant d’Or zijn nu weer pareltjes te zien, nadat ze een jaartje veilig opgeborgen werden in het depot.”

“Eperon d’Or besteedt ook heel wat aandacht aan de nieuwste collecties van Belgische ontwerpers, zoals Frida, March23, Atelier Content, Nathalie Verlinden, Morobé, Cathérine Willems en Cara Rosa. Deze schoenen worden vooral geproduceerd in Italië, maar soms ook in Portugal of Spanje”, vult schepen Himpe aan.

“Door de wijziging van de vaste museale opstelling blijven bezoeken aan het museum telkens de moeite en de reservaties komen vlot binnen. Voor dit jaar staan er al meer dan 4.000 bezoekers gereserveerd en het nieuwe jaar is na de jaarlijkse sluitingsperiode pas gestart”, besluit de schepen.