Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Art-decoschoenen nu te zien in art-decogebouw

www.nieuwsblad.be

5 juli 2019

In Eperon d’Or loopt deze zomer een tentoonstelling met werk van de studenten van de SASK Sint-Niklaas en Syntra West Roeselare. Opvallend: studente Lise De Smet inspireerde zich op art deco, de stijl waarin het museum is opgetrokken.

“Eperon d’Or wil niet alleen de oude glorie van de Izegemse nijverheden weer oproepen, maar houdt ook de vinger aan de pols op het vlak van nieuwe ontwikkelingen. Daarvan is deze tijdelijke expo het beste voorbeeld”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA). “De muurkast bevat schoenen die gecreëerd werden door de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) van Sint-Niklaas.”

Tijdens hun opleiding focussen de studenten vooral op creativiteit en ontwerp. De eindwerken zijn dan ook dikwijls verrassende en uiterst kleurrijke stukken. Zo liet Lise De Smet zich inspireren door strakke art-decolijnen. Laat nu Eperon d’Or eveneens opgetrokken zijn in art deco...

De sokkels in de zaal zijn voorbehouden voor ontwerpen uit de avondopleiding schoendesign van Syntra West Roeselare. De opleiding leert eerst en vooral hoe schoenen gemaakt worden. Vooral in het derde jaar verschuift de focus voor een deel naar design. “Deze aanpak resulteert in mooie, maar vooral draagbare ontwerpen. Daarnaast biedt Syntra West ook een specialisatiejaar rond laarzen aan”, zegt conservator Hilde Colpaert.

(Frank Meurisse)