Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Al om middernacht eerste wachtenden voor tickets nieuw cultuurseizoen De Leest

www.hln.be

25 november 2019

Het voorbije weekend konden geïnteresseerde cultuurfanaten opnieuw terecht op een voorverkoopdag in cultuurhuis De Leest. Zij konden er als eerste tickets bemachtigen en zo zeker zijn van een plaatsje voor een van de gegeerde voorstellingen. De deuren openden pas zaterdagochtend om 7 uur, maar de eerste wachtenden daagden al om... middernacht op.

“Niet minder dan 230 bezoekers kwamen langs om tickets te kopen en net zoals bij de vorige voorverkoop hadden er al om middernacht mensen post gevat bij het cultuurhuis”, vertelt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA). “Toen de volgnummers uitgereikt werden om 7 uur ’s morgens stonden 140 mensen aan de deur te wachten. Maar iedereen kon vlot geholpen worden en de gevraagde voorstellingen boeken.

“Op het voorjaarsprogramma staan een aantal grote kleppers zoals een groots internationaal ballet als hulde aan Anne Frank, gebracht door imPerfect Dancers Company uit Italië. Naar aanleiding van tien jaar De Leest slaagt het cultuurhuis er ook in om het theaterstuk ‘Familie’ van het NTGent naar Izegem te brengen”, zegt verantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. “Voor alle voorstellingen zijn er nog tickets beschikbaar.”

Bevraging

“Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij de bezoekers een bevraging te organiseren”, verduidelijkt schepen Himpe. “Een stagiair van hogeschool Vives polste naar de mening van de aanwezigen om de voorverkoop te optimaliseren. De resultaten van deze bevraging zullen bestudeerd worden om te kijken of het huidige systeem moet behouden worden en of er kan overgeschakeld worden op een online verkoop.”

Vanaf vandaag kunnen er ook telefonisch of aan de balie van De Leest tickets voor de voorjaarsvoorstellingen aangeschaft worden.

(Valentijn Dumoulein)