Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

60-jarige academie broedt op toekomstplannen

Het Nieuwsblad

24 mei 2019

De Izegemse Kunstacademie bestaat in 2019 officieel zestig jaar. Wat intussen Art'Iz heet, bloeit als nooit tevoren. Er worden dan alom toekomstplannen gesmeed. 

Eigenlijk was er in Izegem al sinds 1939 een vrije muziekschool, maar door de oprichting van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW), werd deze overgenomen. De principiële beslissing door de gemeenteraad werd genomen op 28 mei 1959 en dat is 60 jaar geleden. Herman Roelstraete, naar wie het auditorium werd vernoemd, was de eerste directeur. Het bleef crescendo gaan met het kunstonderwijs in de stad. Naast muziekonderwijs was er ook de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK). 

Beiden zijn intussen gefuseerd tot Art'Iz. “Die nieuwe naam werd in 2016 bekendgemaakt tijdens het grootse evenement 'De Artiestenfabriek!' in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). “De locatie van het evenement was symbolisch, want nu zijn er effectief plannen voor een nieuwe kunstacademie op die site. De voorbereidingen zijn volop aan de gang.”

 Er zijn geen grootse festiviteiten voor de zestigste verjaardag gepland, alle aandacht gaat immers naar de toekomstplannen van de Izegemse Kunstacademie.

(Frank Meurisse)