Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vader en zoon concerteren samen op beiaard

Het Nieuwsblad 

9 juni 2018

De gerenommeerde beiaardconcerten gaan vanaf maandag weer van start. “Voor deze editie wisten we twee Amerikaanse gastbeiaardiers te strikken”, zegt schepen van cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Maar we zetten eerst onze twee stadsbeiaardiers aan het werk. Op 11 juni brengt Koen Cosaert een concert dat wordt begeleid door verhalen gebracht door leerlingen van de Kunstacademie Art'Iz die les krijgen van Gladys Demol. Een week later is het de beurt aan zijn zoon Florian Cosaert, die een concert brengt begeleid door doedelzakmuziek van Bart Vandersteene.”

Het derde concert wordt een primeur: een duoconcert met vader Koen en zoon Florian, die vanuit de Sint-Tillotoren niet alleen vierhandig zullen samenspelen, maar ook nog eens in combinatie met een elektrische gitaar. Dat concert wordt begeleid door verhalen van leerlingen van de Art'Iz die les krijgen van Bart Cafmeyer.

Traditioneel worden ook gastbeiaardiers uitgenodigd. “Ik mag voor deze editie collega's uit de Verenigde Staten verwelkomen”, zegt stadsbeiaardier Koen Cosaert. “Op 2 juli komt Jonathan Lehrer naar Izegem. Hij wordt begeleid door Nathan Vandekerckhove op sopraansax.” Het laatste beiaardconcert wordt gebracht door Ellen Dickinson, beiaardier van het Trinity College in Hartford. Ze wordt begeleid door Benjamin Sercu en zijn buikspreekpop.

De concerten vinden op maandagavond plaats van 11 juni tot 9 juli. Stipt om 20 uur kan je hiervoor gratis terecht op het Bad Zwischenahnplein naast het voormalige postkantoor in de Baron de Pélichystraat. 

(Frank Meurisse)