Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Tearoom De Keunepupe verhuist in 2020

Het Nieuwsblad

4 december 2018

Tijdens de jongste provincieraadszitting werd het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) 't Veld definitief vastgesteld. Hierdoor komt er eindelijk een oplossing voor de cafetaria De Keunepupe die zonder bouwvergunning opgetrokken werd en zonevreemd is. De cafetaria werd destijds niet door de provincie gebouwd, maar maakte deel uit van het patrimonium dat verworven werd bij de aankoop van het domein in 1981. “De constructie werd geplaatst tussen 1971 en 1973 en sindsdien altijd uitgebaat als cafetaria”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). “In het uitvoeringsplan krijgt de cafetaria een nieuwe locatie ter hoogte van de huidige parking.”

Buurtbewoners waren bezorgd dat er ook een feestzaal zou komen, maar dat is niet zo. “Het is de bedoeling om in 2020 de cafetaria te bouwen en De Keunepupe te verhuizen”, zegt Himpe.

Het nieuwe PRUP maakt het domein iets groter. Er komt een uitbreiding van trage wegen, waardoor het provinciaal domein beter bereikbaar zal worden voor fietsers en wandelaars vanuit Meulebeke en Izegem. Het Velt is gelegen in de buurt van de drukke gewestweg N50. Er zal samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente gewerkt worden aan veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

(SLR)