Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem zoekt nieuwe beiaardmuziekjes

www.focus-wtv.be

22 februari 2018

De stad Izegem gaat op zoek naar nieuwe melodietjes voor het automatisch speelwerk van de beiaard. 

Vier keer per uur weerklinkt vanuit de toren van de Sint-Tillokerk beiaardmuziek, maar nu gaat de stad op zoek naar nieuwe muzikale creaties. Daarvoor slaat ze de handen in elkaar met Geerwin Vandekerckhove van cultuurhuis De Leest, directeur Wim Belaen van kunstacademie Art’Iz en stadsbeiaardier Koen Cosaert.

Izegem is op zoek naar vier zomerse en vier winterse muziekstukjes. Alle Izegemnaars en leerlingen van de kunstacademie kunnen een creatie indienen. Jongeren tot 18 jaar kunnen een eigen creatie inzenden van 20 seconden. De twee beste melodieën zullen dan afgespeeld worden op het eerste en het laatste kwartier. Volwassenen en leerlingen van Art’Iz kunnen ook een eigen melodie van 40 of 60 seconden inzenden die dan op het half uur en op het uur zullen weerklinken. Het moet gaan om aangename en rustige muziek met geen al te snelle ritmiek.

Eerste Wereldoorlog

Wie een eigen creatie wil inzenden, kan dit doen door een partituur of een opname te mailen naar info@deleest.be tegen 1 september. Meer info en het wedstrijdreglement vind je op www.izegem.be.  De nieuwe melodieën zullen vanaf 11 november weerklinken over de stad. “Symbolisch, want dan herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog en wordt de herdenking van deze oorlogsperiode afgesloten. Honderd jaar geleden kon de beiaard trouwens niet bespeeld worden, want de klokken werden in 1917 geroofd door het Duitse leger. De nieuwe melodieën zullen dus symbool staan voor het einde van de Eerste Wereldoorlog”, besluit cultuurschepen Kurt Himpe.

(Aline Declercq)