Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem gaststad voor Internationale Schoenconferentie

Het Laatste Nieuws

7 november 2018

De Internationale Schoenconferentie vindt vandaag en morgen voor het eerst in Izegem plaats. Het evenement vond in het verleden reeds plaats in het Tsjechische Zlin, maar trekt nu onder impuls van cultuur- en erfgoedschepen Kurt Himpe naar Izegem.


Het congres wordt om de drie jaar georganiseerd en brengt academici, erfgoedwerkers, studenten, ambachtslui en ontwikkelaars uit heel Europa samen. Vandaag vinden er een reeks volzette lezingen op kasteel Wallemote plaats. Er staat ook een bezoek aan een orthopedisch schoenbedrijf op het programma en daar zijn nog plaatse nvoor. Op donderdag zijn alle deelnemers welkom in stadsmuseum Eperon d’Or en in het stadhuis voor opnieuw enkele lezingen.


In de namiddag is er een bezoek aan een leerlooierij. Het evenement wordt afgesloten met de opening van de tijdelijke tentoonstelling ‘Bata Heritage’. De stad kreeg 28 schoenen in bruikleen van het schoenmuseum uit Zlin. Bata groeide uit tot een bedrijf met 35.000 werknemers en 23 vestigingen in 18 landen. De expo loopt nog tot en met 28 april.

(Valentijn Dumoulein)