Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem en Hotton slaan handen in elkaar voor taalonderwijs

Het Nieuwsblad

10 juli 2018

Izegem en partnergemeente Hotton zetten een project op om leerlingen uit de kleuter- en lagere scholen beter Nederlands en Frans te laten leren.

De jongste tijd is er heel wat te doen rond het taalonderwijs. Uit een studie van de Universiteit van Namen blijkt dat steeds minder Waalse scholieren Nederlands kiezen in het middelbaar. Dit schooljaar was dat slechts 35 procent van de eerstejaarsleerlingen in het middelbaar, terwijl dat acht jaar geleden nog 49 procent was. Uit een onderzoek van de Universiteit van Leuven bleek dan weer dat meer dan de helft van de Vlaamse leerlingen in het zesde leerjaar de eindtermen voor Frans lezen niet haalt.

Burgemeester Jacques Chaplier van Hotton in de provincie Luxemburg ziet die evolutie met lede ogen aan. Daarom werd gestart met een immersieklas in het Nederlands aan de lagere en kleuterschool. “Enkele jaren geleden waren er maar 11 leerlingen ingeschreven, dit jaar zijn er al 63 leerlingen”, zegt de burgemeester van Hotton.

“De beide partnersteden zullen de lagere en kleuterscholen aanmoedigen om een uitwisselingsproject op te starten”, zegt schepen van Onderwijs en Externe Relaties Kurt Himpe (N-VA).

(Frank Meurisse)