Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geocache op watertoren leidt tot gevaarlijke situaties: "De ladders zijn helemaal verroest"

Het Nieuwsblad

14 november 2018

Geocaching is een leuk tijdverdrijf. Met smartphone of gps wordt op zoek gegaan naar een zogenaamde cache, een soort schat. Dat leidt nu tot gevaarlijke situaties aan de voormalige vlasrootwatertoren. Er werd een cache geplaatst die door geocachers wordt opgespoord. Maar daarvoor moet de toren beklommen worden.

Izegems schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) waarschuwt voor de gevaarlijke situatie aan de voormalige vlasrootwatertoren aan de Izegemse Klare Gracht. “Zonder toestemming werd zo'n cache op de toren geplaatst. Afgelopen weekend klommen al kinderen op de toren om de cache te zoeken”, aldus schepen Himpe.

“De watertoren op de Bosmolens werd in 1958 geplaatst en is wel een mooie landmark en een vlasrelict, maar niet toegankelijk. Het is zelfs heel gevaarlijk om via de verroeste ladders op de toren te klimmen”, waarschuwt de schepen.

Cache verwijderen

Met het geocachen op zich heeft de schepen helemaal geen moeite. “Integendeel, er worden meer en meer caches verborgen op verrassende en mooie plaatsen. Geocaching is een moderne vorm van toerisme en laat mensen nieuwe plaatsen ontdekken. Alleen worden dergelijke caches vaak geplaatst zonder toestemming van de eigenaars en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.”

De politie is intussen verwittigd en nu wordt in samenspraak met de Verenigde Rooters, eigenaar van de vlasrootwatertoren, al het mogelijke gedaan om de cache zo snel mogelijk te verwijderen en de verantwoordelijke geocacher te contacteren.

(Frank Meurisse)