Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsmuseum Eperon d'Or past tarieven aan

Het Laatste Nieuws

7 november 2017

Stadsmuseum Eperon d’Or in Izegem past bepaalde tarieven aan. “Mensen met een Izegemse vrijetijdspas kunnen het museum voor 1 euro bezoeken”, zegt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA).

“Als het museum in een evenement van een externe organisator opgenomen wordt, dan moet die minimaal 100 euro betalen. Fotografen die het interieur van Eperon d’Or of het museum ‘Stoom en Stroom’ willen gebruiken voor een fotoshoot, betalen 50 euro voor maximaal drie uur. Als de fotoshoot langer duurt, dan moet per begonnen uur 15 euro betaald worden. Een fotoshoot moet via de dienst VES aangevraagd worden.”

Daarnaast is het ook mogelijk om er netwerkmomenten te organiseren. “Dit gebeurt altijd in combinatie met een museumbezoek en de huurprijs bedraagt hiervoor 120 euro tijdens de openingsuren van het museum en 160 euro buiten de openingsuren”, zegt Himpe. De eerdere tarieven blijven van toepassing voor individuele bezoekers en groepen.

Retroweekend

Het voorbije weekend vierde Eperon d’Or ook feest met een nostalgisch retroweekend. “Het museum kreeg 2.700 bezoekers over de vloer”, vertelt schepen Himpe. “Verder genoten honderden mensen van de spiegeltent, de korenwandeling en diverse acts in het centrum.”

(Valentijn Dumoulein)