Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad neemt snelheidsremmer weg: auto's rijden niet trager

Het Nieuwsblad

5 september 2017

De proefopstellingen met wegversmallingen in de Lendeleedsestraat in Izegem worden verwijderd. Auto's blijken er helemaal niet trager te rijden.

De wegversmallingen in de Lendeleedsestraat worden verwijderd. “Na een analyse in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit blijkt dat het gewenste effect niet bereikt werd”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Nadat eerder bij snelheidscontroles was gebleken dat er in die straat veel te snel gereden wordt, moest de proefopstelling soelaas brengen. “We wilden kijken of het een haalbare manier was om het verkeer af te remmen. Maar die resultaten worden niet bereikt.”

Dit jaar vonden er tijdens de proefopstelling al zeven snelheidscontroles plaats in de straat. Meer dan 800 voertuigen passeerden de radar, 8,70 procent ervan werd geverbaliseerd.

Fietspaden niet mogelijk

Ook volgens de bewoners vermindert de snelheid niet door de verkeersingrepen. Er werd gesuggereerd om fietspaden aan te leggen in de straat. “Maar hierbij stoten we op technische problemen”, zegt de schepen.

“Om in aanmerking te komen voor subsidies moeten aan beide kanten gescheiden fietspaden aangelegd worden. Er zouden onder meer ruim tien inwoners onteigend moeten worden”, zegt Himpe. “We zullen nu eerstdaags sensibiliseringsborden plaatsen die erop wijzen dat er maar 50 per uur gereden mag worden. Laagvliegers mogen extra controles verwachten.”

(Frank Meurisse)