Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Brexit kan West-Vlaamse economie 221 miljoen kosten

www.focus-wtv.be

14 februari 2017

De Brexit kan een zware impact hebben op onze West-Vlaamse economie.

Daarom houdt de deputatie de afloop van de Brexit nauwgezet in de gaten. Dat heeft gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) geantwoord op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Exacte West-Vlaamse exportcijfers zijn er niet, maar op basis van Vlaamse, federale en Europese cijfers kan er volgens de gedeputeerde wel een prognose gemaakt worden. “De West-Vlaamse export wordt geraamd op ongeveer 44 miljard euro in 2015. De Brexit zou tot een exportverlies van 0,5 procent kunnen leiden, wat voor de provincie West-Vlaanderen zou neerkomen op een verlies van ongeveer 221 miljoen euro op jaarbasis. De huidige export van West-Vlaanderen naar het Verenigd Koninkrijk wordt geraamd op ongeveer 3,6 miljard euro”, stelt provincieraadslid Himpe op basis van de ontvangen informatie. “Specifiek voor de haven van Zeebrugge is 44 procent van de trafiek of 18 miljoen ton gelinkt aan het Verenigd Koninkrijk.”

Projectsubsidies

Gedeputeerde Jean de Bethune bezorgde aan provincieraadslid Kurt Himpe ook briefwisseling waaruit blijkt dat aangegane Britse engagementen voor Europese projectsamenwerking gegarandeerd worden. "Dat is belangrijk, want er zijn momenteel 26 projectpartners uit West-Vlaanderen betrokken bij dergelijke dossiers, goed voor meer dan 9 miljoen euro Europese projectsubsidies die naar onze provincie komen”, besluit Himpe.

(Aline Declercq)