Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kurt Himpe schepen

De Weekbode

19 oktober 2012

Kurt Himpe (N-VA) behaalde een uitstekende persoonlijke score en zag dat beloond met een schepenambt. Al zal de vele, noeste arbeid die hij in het verleden voor de partij leverde evenveel meegespeeld hebben. Bovendien verzekerde Himpe zich ook van een zitje in de provincieraad.

Kurt Himpe was de voorbije legislatuur fractieleider bij N-VA. In heel wat dossiers nam hij voor zijn partij het voortouw. Dat hij woensdagavond dus een van de drie mensen was die voor de volle zes jaar een schepenambt krijgt toegewezen, zal dan ook niemand verwonderen. "Ik ben blij met het vertrouwen dat het bestuur in mij stelt", zegt hij daarover. "Over bevoegdheden is nog niet gesproken, daarvoor moeten we opnieuw rond tafel met onze coalitiepartner."

Velen zien in hem de nieuwe schepen van openbare werken. "Goed geprobeerd," lacht hij onze suggestie weg. "Ik ben inderdaad veel met mobiliteit bezig geweest. Maar dat geldt ook voor ruimtelijke ordening, erfgoed... Als fractieleider ben ik op veel domeinen thuis. Voor mij kan het als schepen dus alle kanten uit."

Kurt Himpe noemt zichzelf doodgelukkig. "Met het resultaat van onze partij, met mijn persoonlijke score van 1499 voorkeurstemmen en het schepenambt, maar ook met de verkiezing voor de provincieraad. Die was niet evident, omdat ik het moest doen vanop de lijstduwersplaats. Maar het is dus gelukt met een schitterende score van 4009 stemmen. In de provincieraad zal ik echter wel in de oppositie terecht komen. Het oppositiewerk moet ik dus niet definitief vaarwel zeggen. Maar ik zie deze provincieraadszetel als zeer nuttig voor het werk dat je lokaal kunt verrichten."

Kurt Himpe kan wel wat werk verzetten, maar niettemin zal in zijn professionele leven ook wat verandering komen. "Ik was nu al enkele uren per dag bezig met politiek. Als coördinator binnen het VTI kan ik ook van de schoolvakanties gebruik maken, maar ik zal hier in het VTI toch mijn takenpakket eens moeten herbekijken. Maar we doen dat wel lukken."

(Wouter Vander Stricht)