Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem behaalt hoogste score als FairTradeGemeente

22 maart 2021

De stad Izegem herbevestigt haar titel als FairTradeGemeente. “Izegem behaalt met een A-score het hoogste resultaat en daar zijn we best trots op”, zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kurt Himpe.

“Voor de eerste keer stapt de organisatie af van de traditionele puntenscore en wordt een score van A als beste resultaat tot E als slechtste score toegekend op basis van een ingediend rapport. De stad Izegem is sinds 2008 FairTradeGemeente en behaalt nu opnieuw een mooie beoordeling voor het gemeentelijk engagement rond eerlijke en duurzame handel voor boeren hier en in het Zuiden”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Het ingediende rapport wordt beoordeeld op zes criteria”, aldus Thomas Segers en Thijs Christiaens van de trekkersgroep. “Op vijf criteria behaalde Izegem de hoogste score. Dat is het geval als geëngageerd gemeentebestuur, de deelnemende winkels en horeca, communicatie en media, de trekkersgroep en lokale en duurzame voeding. Het criterium deelnemende scholen, bedrijven en organisaties kreeg een B-score.”

“De voorbije periode 2019-2020 was alvast geen gemakkelijke periode om aan de verschillende criteria te voldoen doordat corona een streep trok door bepaalde geplande initiatieven en voorbereidingen. Maar we gaan alvast aan de slag om de titel verder met verve te verdedigen en ons samen met de vrijwilligers van onder andere de Oxfam Wereldwinkel in te zetten”, besluit Philippe Groenweghe als voorzitter van de Izegemse Noord-Zuidraad.