Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem gaat op zoek naar een stadsdichter

26 maart 2021

De stad Izegem wil een stadsdichter aanstellen om de stad en gebeurtenissen vast te leggen in gedichten. “We willen met een stadsdichter de inwoners ook warm maken voor poëzie”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“De stadsdichter moet minstens zes gedichten verspreid over een jaar aanleveren en kan de vorm en inhoud zelf bepalen. Het stadsbestuur kan naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen of evenementen aan de stadsdichter ook suggesties bezorgen”, verduidelijkt de schepen. “De eerste stadsdichter zal aan de slag gaan vanaf 1 september en wordt aangesteld voor een periode van twee jaar.”

“We willen met het werk van de stadsdichter ook aan de slag gaan en de gedichten verspreiden via verschillende kanalen en ook gedichten in het stadsbeeld brengen. We streven ook naar een samenwerking met de Izegemse bibliotheek, cultuurhuis De Leest en Kunstacademie Art’Iz.”

“Kandidaten moeten 16 jaar oud zijn en moeten vier gedichten indienen, waarvan er twee specifiek de stad Izegem als thema moeten hebben. De kandidaturen moeten tegen 1 juni ingediend worden en zullen beoordeeld worden door een jury”, besluit schepen Himpe.

Het reglement kan geraadpleegd worden op de website van de bibliotheek.